Bize ulaşmak mı istiyorsunuz? Lütfen, aşağıdaki forma yorumlarınızı ve sorularınızı yazarak bize gönderin. E-mail adresinizi başka yerlerde kullanmayacağız veya başka bir yere vermeyeceğiz. Ayrıca bizi 216 4437523 numaralı telefondan Pazartesi`den Cuma`ya kadar 08:30 am 8211; 07:00 pm arası arayabilirsiniz.
RAIN BIRD TURKEY ISTIKLAL MH. ALEMDAG CD. NO: 262 UMRANIYE / ISTANBUL Tél. : 216 4437523 Fax : 216 4617452 Bir şey tekrar tekrar belgelenmiştir. Bir kişinin vizyonu, azim ve gereksinim ile beslenerek yeniliğe yol açıyor ve sonra aynı süreç hep tekrarlanıyor. Thomas Edison`un ampülü, Henry Ford`un arabayı, Alexander Bell`in telefonu, Eli Whitney`in pamuk çırçırı ve Orlon Englehart`ın darbeli sprinkleri, Güney Kaliforniya`lı limon ağacı yetiştiricisi olan Englehart, gıda üretim endüstrisinde devrim yaratan ve dünya çapında sulama alanında yeni bir dönem açan darbeli sprinkler`ı icat etti. "Yaylı çalışan, yatay etki koluyla çevrilen sprinkler8221; diye tanımlanan yeni çıkmış sulama cihazı için Orton Englehart, 18 Aralık 1933`de 1.997.901 numaralı patenti aldı. Darbeli sprinkler dayanıklıydı, suyu daha uzağa atabiliyordu, zamanın sprinkler`larından daha verimli ve daha eşit düzeyde atabiliyordu. Kaşifin komşuları olan, Clem ve Mary LaFetras, Orton`un keşfettiği aletin potansiyel etkisini keşfettiler ve bu aleti pazarlamaya başladılar. Daha sonra, LaFetras evlerinin ahırında bugünün Rain Bird şirketine dönüşen üretim tesisini kurdular. Şirketin ismi eski bir Amerikan efsanesinden gelmektedir.
Orton`un darbeli sprinkler`ı, daha sonra tekrar 1990`da dizayn edildi ve bu tarihi dönüm noktası oldu. Yıllar içinde, hızlı teknolojik gelişmelerinden ve ürün yeniliklerine devam etmesinden dolayı Rain Bird`e 130`dan fazla patent verildi. Şu anda, Rain Bird ürünleri, dünya çapında 30 adet ticaret markasına sahip durumdadır. Şirketin limon ağacı üretimine odaklanmasından sonra, 30`lu yılların başında, ilk müşterilerinden biri Los Angeles Country Klübü olmuştur. Bugün, yurtiçinde ve yurtdışında, Rain Bird sprinkler`ları, vanaları ve kontrol üniteleri, eğlence parklarında, spor arenalarında, golf sahalarında, botanik bahçelerinde, özel evlerde ve çalışma yerlerinde kullanılmaktadır.
|